Veel voorkomende vragen

Hoe werkt VIPveiling.nl
Het principe van de site is heel simpel. Het functioneert zoals een omgekeerde veiling systeem. Hetlaagste unieke bod wint. De artikelen worden allemaal gefinancierd dankzij de deelnemingskosten.

Wat is het laagste unieke bod ?
Het laagste unieke bod verwijst naar het laagste bod, en, slechts door één deelnemer geplaatst. Dit betekent dat het laagste unieke bod de gelegenheid biedt om artikelen te kopen voor lage prijzen.

Zijn de produkten nieuw ?
Alle produkten die verkocht worden op de site VIPveiling.nl zijn nieuw en beschikken over een garantie van de fabrikant en, als het geval zich voordoet, over een aanvullende garantie van de leverancier gekozen door VIPveiling

Over de levering en de garantie ?
VIPveiling.nl is alleen een bemiddelaar : de levering en de garantie worden behandeld door onze partners. Onze voornaamste partners zijn : Amazon, Apple Store en Pixmania.
VIPveiling bezorgt in heel Europa : Woon je in Nederland of in Belgie, wij doen onze bestellingen eerst bij onze plaatselijke partners (AppleStore Nederland bijvoorbeeld), om jou de beste dienst aan te bieden.

Hoe doe ik mee aan een veiling ?
Om aan een veiling mee te kunnen doen, hoef je alleen maar een bod te plaatsen op een lopende veiling. Je moet een gratis account creëren op VIPveiling.nl. Kies het artikel dat je interessant vindt en volg de instructies.

Hoe plaats ik het laagste unieke bod ?
VIPveiling.nl is gebaseerd op een software die automatisch alle biedingen behandelt die geplaatst worden - dankzij dit systeem wordt het laagste unieke bod altijd geïdentificeerd. Het systeem scant eerst alle unieke biedingen, en identificeert dan het laagste. De deelnemer moet een strategie vinden om het laagste unieke bod te doen, het is altijd een laag bedrag.

Wanneer beginnen en eindigen de veilingen ?
De veilingen sluiten op specifieke data die vermeld worden op de website. De resterende tijd wordt continu vermeld tot het einde van de veiling.

Wat gebeurt er als mijn bod aan het einde van de veiling het laagste unieke bod blijkt te zijn ?
Zodra de veiling is gesloten, sturen we een factuur naar het e-mailadres dat je in je ledenprofiel hebt ingevoerd. Deze e-mail bevestigt dat jij het artikel gewonnen hebt. Je moet op de link klikken of naar je VIPveiling account gaan om te betalen. Je wordt dan automatisch naar de Paypal site gestuurd om het bedrag over te maken op een veilige en heldere manier. Je moet het artikel betalen (ex : 0,78€) en de leveringskosten. Het artikel wordt, normaal gesproken, binnen 2 tot 5 dagen verzonden.

Wat gebeurt er als er geen unieke biedingen zijn?
Dit is een zeer onwaarschijnlijke situatie. Mocht het voorkomen, dan worden alle deelnemers op de hoogte gebracht en wordt de veiling weer geopend voor dezelfde periode dan de eerste veiling.

Kan ik een bod terugnemen ?
Nee, een bod dat eenmaal is ingediend, kan niet meer worden ingetrokken.

Hoe lang duurt het ongeveer voor ik mijn veiling-artikelen ontvang?
De veiling-artikelen worden normaal gesproken binnen één week na ontvangst van betaling en na verificatie van afwijkingen verzonden. De artikelen worden meestal ontvangen binnen 3 tot 5 dagen na ontvangst van betaling.

Kan ik zelf artikelen op VIPveiling.nl verkopen ?
Nee, het is niet mogelijk om zelf artikelen op onze site te verkopen.

Kan ik meerdere accounts op VIPveiling.nl gebruiken ?
Nee, het is verboden meerdere accounts op VIPveiling.nl te hebben.

Wat is het principe van een veelvoudige bieding ?
Het principe van een veelvoudige bieding is het volgende : Je wilt meerdere biedingen plaatsen op hetzelfde produkt. Je gaat dus interval-biedingen plaatsen.
Bijvoorbeeld: stel voor dat een interval (waar je denkt dat het laagste unieke bod zich bevindt) zich tussen 0,2€ et 0,25€ situeert.
Je vult dus in het vakje de volgende cijfers in (in de marge van je keus natuurlijk) : 0,2 en 0,25. Wanneer je deze veelvoudige bieding bevestigd hebt, plaatst ons systeem biedingen op de volgende prijzen: 0,20 ; 0,21 ; 0,22 ; 0,23 ; 0,24 ; 0,25.
Je doet dus een bod op ALLE cijfers tussen de 2 limieten. In ons voorbeeld kan je zien dat er een bod is geplaatst op alle mogelijkheden tussen 0,2 en 0,25. Stel voor dat een bieding 1€ kost, betaal je dus 6 maal 1€ (want er zijn 6 bieding-mogelijkheden)

Hoeveel kost het om te bieden ?
De prijs van een veiling wordt altijd vermeld bij de veilinggegevens. Deze prijs is afhankelijk van ieder artikel.

Als mijn bod uniek is maar te hoog, kan ik dan nog winnen ?
De laagste unieke prijs varieert constant met de biedingen van andere gebruikers. Een hoog bod op een gegeven moment kan ook het laagste unieke bod zijn aan het einde van de veiling.

Is VIPveiling een loterij?
VIPveiling.nl is een online privé veilingsite die het systeem van omgekeerde veilingen gebruikt. Het is dus geen kansspel.
De strategieën van de gebruikers zijn fundamenteel. De gebruiker kent enerzijds het einde van de veiling vanaf de opening en anderzijds kent hij zijn stand tegenover de andere deelnemers. Voorts worden de resultaten van de gesloten veilingen vermeld op de Home-pagina. Dit biedt je de gelegenheid om je biedingen te verfijnen.

Hoe vul ik mijn VIPveiling-konto aan?
VIPveiling.nl biedt je een reeks veilige betaalmethodes die je kunt gebruiken : Veilig betalen met ClickandBuy of Paypal. ClickandBuy is een elektronische portemonnee waarmee je kortstondig op internet kunt betalen, zonder risico en door de betaalmethode van je keuze te gebruiken.

Hoe kan ik een vriend uitnodigen ?
We stellen je voor om gratis je vrienden uit te nodigen door een e-mail naar hun email-adres te sturen. Zodra dat er één van hun voor het eerst biedingen koopt, voegt VIPveiling.nl automatisch 5€ gratis biedingen aan jouw konto toe.

Hoe kom ik aan Premium biedingen?
VIPveiling betaalt je terug met Premium Biedingen ! Dankzij de Premium Biedingen verlies je je VIP Biedingen niet !
- De VIP Biedingen die je geplaatst hebt in een veiling die je niet gewonnen hebt worden automatisch Premium Biedingen.
- De Premium Biedingen worden Bonus Biedingen zodra dat je koopt.
- De Premium Biedingen kunnen niet gebruikt worden om mee te doen aan veilingen. Dat kan alleen met VIP Biedingen en Bonus Biedingen.

Hoeveel Premium biedingen worden er aan mijn konto toegevoegd?
Alle VIP Biedingen die je gebruikt hebt voor een verloren veiling worden Premium Biedingen. Om je Premium Biedingen in Bonus Biedingen te veranderen moet je een nieuw biedpakket kopen. De enige voorwaarde is dat je minstens zoveel VIP Biedingen moet kopen dan het aantal dat je gebruikt hebt voor de verloren veilingen.